Portofino, stațiunea în care Simona Halep se relaxează. Cât costă o vacanță aici

FOTO: Pierre-Selim Huard/Wikimedia commons
FOTO: Pierre-Selim Huard/Wikimedia commons

Zilele trecute, Simona Halep, numărul 1 mondial la tenis feminin, a fost fotografiată în compania unor prieteni, în Portofino.

Este vorba despre un mic orășel, cu doar 500 de locuitori, care se află în nord-vestul Italiei, pe țărmul Mediteranei, la poalele Apeninilor Ligurici. Portofino e o destinație preferată pentru mediile aristocratice și intelectuale din Germania și Marea Britanie încă de la finele secolului XIX.

La nord de oraș, pe vîrful unei coline ce domină golful Portofino, se află mănăstirea medievală San Girolamo (secolul al XIII-lea) cu una din cele mai romantice grădini din Europa. Peisajul de excepție, vegetația luxuriantă și arhitectura rafinată fac din Portofino una din cele mai elegante și fascinante locuri din bazinul Mediteranei.

Portofino, stațiunea cu petreceri exclusiviste

Portofino e celebru pentru resorturile sale turistice din stațiunea care a fost construită la marginea sa. Portofino este o destinație preferată în special de cei bogați și celebri, fie că e vorba de milionari, actori sau sportivi.

Orașul Portofino a început să devină cunoscut printre oamenii cu bani în anii `60. Aici se organizau petreceri exclusiviste, celebritățile fiind atrase și de viața mondenă.

În Portofino își petrec vacanțele vedete precum Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Cher, Sylvester Stallone, Mariah Carey sau Beyonce, Barbra Straisand, Kobe Bryant, Heidi Klum, Giullian Anderson, Elton John sau Kylie Minogue.

Portofino. Cât costă o vacanță

Portofino se află în zona administrativă Genova și se poate ajunge aici cu trenul, autobuzul sau pe apă.

„Portofino este construit în jurul… ghici! Portului! Nu cred că e un luciu de apă de mai mult de 50 pe 50 de metri pe care se bălăngăne câteva bărci pescărești viu colorate. Pe marginile golfului sunt restaurante.

Unde nu e restaurant, sigur e un Louis Vuitton, Loro Piana sau vreun hotel de câteva sute de euro pe noapte. Cum stai cu spatele la apă, pe mâna dreapta, este o biserica.

Urcă pe lângă ea și vei ajunge într-un loc, nu-ți exagerez, de basm. Sunt străduțe mici, pietonale, cu ziduri fain colorate, excelente pentru ședințe foto. Dacă o iei pe lângă apă, în partea cealaltă, ajungi la un castel și la un far”, povestește Mihai Jurcă, pe blogul său.

Prețurile pentru un sejur de 3 nopți pornesc în Portofino de la 600 de euro pentru o cameră dublă.

FOTO: Pierre-Selim Huard/Wikimedia commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.