Porțiunea de cale ferată pe care viteza trenului va trece de 120 km/h

Alstom Coradia Polyvalent FOTO: alstom.com
Alstom Coradia Polyvalent FOTO: alstom.com

Coridorul IV pan-european, lung de aproximativ 2.000 de kilometri, care va face legătura între Germania și Turcia, va avea o porțiune importantă și în România.

Este vorba despre un traseu de aproximativ 800 de kilometri, între Curtici și Constanța. Mai exact, linia va trece prin Curtici – Arad – Simeriu – Coslariu – Sighișoara – Brașov – București – Constanța.

Lucrările au fost accelerate de anul acesta, la presiunea Comisiei Europene, iar redeschiderea circulației pe anumite segmente urmează să fie făcută spre sfârșitul acestui an.

Potrivit reprezentanților CFR, viteza de circulație a trenurilor va crește de la 50km/h, cât este acum, până la 120 – 140km/h. Coridorul IV pan-european va mai trece prin Cehia, Austria, Ungaria și Bulgaria.

Noile linii din România vor fi testate cu un tren de mare viteză care a venit din Franța. Trenul Coradia Polyvalent, dezvoltat de grupul Alstom, permite configurații ale capacității între 162 și 366 de locuri. Poate prinde viteze de peste 200 de km/h. În configuraţia cu patru vagoane, trenul costă între şase şi nouă milioane de euro şi poate circula atât pe linii electrificate cât şi neelectrificate.

În România, viteza media a trenurilor este de 45 de kilometri pe oră, din cauza stării proaste a căilor ferate.

Directorul CFR Călători declara la începutul acestui an că ar urma să fie achiziționate mai multe trenuri. Ar fi nevoie de 120 de rame electrice și 120 de automotoare, însă banii ar ajunge doar pentru cel mult 104 trenuri electrice și automotoare tip Săgeată Albastră.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă mai jos, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Super-oferte la magazinele ANAF. Poți găsi mașini de lux la preț de Logan, dar și electrocasnice și haine

Super-oferte la magazinele ANAF. Poți găsi mașini de lux la preț de Logan, dar și electrocasnice și haine

https://greatnews.ro/veranda-mall-bucuresti-magazine-bucur-obor/