FOTO: Facebook Elena Udrea
FOTO: Facebook/Elena Udrea

În timpul acestei campanii electorale, care a debutat pe 3 octombrie, candidații pentru funcția de președinte al României au evitat să se întâlnească față în față în orice fel de dezbateri. Mai mult, în primele zile, candidații au preferat chiar să-și trimită purtătorii de cuvânt în locul lor, fiind acoperiți de o decizia a Consiliului Național al Audiovizualului, care spune că toți candidații pot trimite reprezentanți la dezbateri electorale televizate sau radiofonice.

Potrivit tragerii la sorți pe care a făcut-o TVR, în dezbaterea electorală televizată de joi, cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale s-ar putea întâlni Elena Udrea și Monica Macovei. Până acum, cele două candidate la fotoliul de la Cotroceni nu au declinat însă nici nu au confirmat prezența.

O dezbatere ar fi trebuit să aibă și la propunerea Institutului pentru Politici Publice. Însă directorul adjunct al Institutului,  Adrian Moraru, a declarat că nu va mai avea loc dezbaterea, întrucât Victor Ponta a refuzat să participe. Candidatul PSD – UNPR – PC la alegerile prezidențiale ar fi fost nemulțumit de faptul că nu au fost invitați toți cei 14 înscriși în cursa prezidențială.

Victor Ponta a declarat înainte de campania electorală că nu va participa la dezbatere și că-și va lua popcorn și se va uita la televizor. Ulterior, a revenit asupra declarației și a spus că o regretă.

UPDATE 17:00. Elena Udrea ar fi refuzat o dezbatere față în față cu Monica Macovei și a spus că nu are trecută în agendă această întâlnire.