Ponturi utile pentru a face fotografii grozave cu telefonul

Pentru fotografii neexperimentați, realizarea unei fotografii grozave poate părea simplă: alegi unghiul potrivit și tragi un cadru. Însă, oricine este pasionat de acest domeniu și a încercat în permanență să găsească noi abordări știe că realizarea unei fotografii bune înseamnă multă muncă.

Nu există un sfat general valabil pentru a reuși să faci fotografii ca un profesionist și, deseori, e nevoie de ani de experiență pentru a obține cadrul perfect. Există însă câteva aspecte care pot îmbunătăți o imagine.

Poți face fotografii frumoase cu o cameră profesionistă, dar și cu un telefon mobil. Ceea ce contează cel mai mult este să poți face ajustările necesare pentru a obține o imagine bună.

Iată câteva ponturi care te pot ajuta să faci fotografii mai bune, chiar și cu telefonul mobil.

Învață să folosești funcțiile telefonului

Telefonul a devenit un accesoriu indispensabil în viețile noastre. Nu doar că ne ajută să comunicăm mai ușor, dar cu ajutorul acestui dispozitiv suntem mereu la curent cu știrile, putem să comandăm mâncare, să cumpărăm bilete la concerte și să imortalizăm cele mai frumoase momente din viața noastră. Pentru realizarea unor fotografii bune, este indicat, atunci când achiziționăm un telefon, să alegem un model care are funcții foto utile, printre care și fotografierea cu lumină redusă. De pildă, telefoanele samsung s20 au câte trei sau patru camere foto în spate – în funcție de model – și sunt dotate cu DepthVision, o funcție care măsoară distanța dintre cameră și obiect pentru a contura portretele.

Pentru a realiza fotografii grozave, este important să te joci cu funcțiile telefonului. Învață ce poate face fiecare funcție și experimentează cât mai mult pentru a ajunge la performanța de a selecta rapid opțiunile care se potrivesc pentru un anumit cadru. Una dintre cele mai folosite funcții este HDR, care combină trei poze într-una clară, rezultând imagini asemănătoare cu ceea ce vede ochiul uman.

Asigură-te că lentila e mereu curată

Degeaba ai cele mai bune echipamente foto dacă nu știi să le folosești sau nu ai grijă de ele. Nu aparatul face o fotografie remarcabilă, ci persoana care îl folosește. De aceea, este important ca, înainte să faci o fotografie cu telefonul mobil, să te asiguri că lentila camerei foto este curată. Pentru că este un dispozitiv care ne însoțește mereu și pe care îl folosim non-stop, telefonul mobil este plin de germeni. Oamenii de știință au descoperit că numărul bacteriilor de pe telefoanele mobile este de zece ori mai mare decât cele de pe un vas de toaletă, astfel că nu este de mirare că lentila camerei se murdărește rapid. Drept urmare, este important să fii mereu pregătit să cureți dispozitivul, astfel încât să obții cele mai bune fotografii.

Caută lumina perfectă

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont când faci o fotografie este lumina. Aceasta evidențiază subiectul și îl prezintă într-un mod plăcut. Printre cele mai interesante fotografii se numără cele realizate la răsărit și la apus. În aceste momente, poți profita din plin de jocurile de lumini și să găsești unghiuri de abordare care să te ajute să obții o fotografie inedită.

Nu în ultimul rând, pentru a face fotografii grozave trebuie să fii pasionat. Când ești atras de un domeniu și ești curios să descoperi lucruri noi, rezultatele se văd. În cazul fotografiei, un rol important îl joacă imaginația și răbdarea, pentru că, deseori, ai nevoie să studiezi minute în șir un cadru, înainte de a face poza perfectă.

Sursă foto: leungchopan/ Shutterstock

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.