Ponta: „Se pare că nu avem gaze de șist!”

Victor Ponta a plagiat. Foto: Pagina de Facebook Victor Ponta
Victor Ponta a plagiat. Foto: Pagina de Facebook Victor Ponta

Primul ministru Victor Ponta a declarat aseară, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, că în România nu ar exista depozite de gaze de șist.

Premierul a spus că țara noastră trebuie să fie independentă energetic și să aibă propriile surse convenționale. Moderatorul l-a sfătuit să amâne „povestea cu gazele de șist”, întrucât resursele existente în Marea Neagră ar asigura independența energetică pentru următorii 30 de ani.

„Oricum s-a amânat, pentru că se pare că nu avem gaze de șist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred că ne-am bătut pe care care există”, a declarat Victor Ponta, însă nu a dat și alte detalii.

E posibil ca aceste date să vină de la compania Chevron. În luna iulie, această compania a finalizat activitățile de explorare a gazelor de șist într-un perimetru din Siliștea-Pungești, Vaslui. Tot aici au avut loc numeroase proteste ale localnicilor și militanților pro natură, împotriva explorării și exploatării terenurilor din zonă în căutarea gazelor de șist.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.