Ponta îi cere lui Tăriceanu să iasă de la guvernare

Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Victor Ponta FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că nu poate face o alianță cu ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, atât timp cât este la guvernare.

„Nu am cum să susțin ALDE cât timp ei sunt la guvernare și noi suntem în opoziție, că nu mai înțelege nimeni nimic. Pot să mă aliez cu cei din ALDE, dar nu cât sunt la Guvern. Dacă ies, da, pot să vorbesc cu ei să facem un grup mai mare”, a declarat fostul premier, la România TV.

De asemenea, Ponta a mai spus că se va întâlni astăzi cu liderii PSD și ALDE și că e de părere că din partea social-democraților va participa la prezidențiale Viorica Dăncilă.

„Nu cred că Dăncilă scapă de candidatură, dar dacă va candida și ea, și Tăriceanu, și Crețu de la noi, și Firea, și Pleșoianu, ne batem pe locul 3. Firea va avea un scor bun ca independent, dar PSD votează PSD. Dacă nu e candidat PSD nu are șanse”, a spus Victor Ponta.

În urmă cu două zile, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că intră în competiția din partid pentru alegerile prezidențiale, pentru că lucrurile nu merg „în direcția bună” pentru PSD.

„Am spus trei ani că nu candidez, pentru că PSD avea candidat – domnul Dragnea. Și chiar nu aveam intenție să intru într-o competiție internă cu domnul Dragnea, care oricum avea toate instrumentele să câștige toate bătăliile interne, așa cum se vede că si doamna premier are aceleași instrumente preluate de la domnul Dragnea pentru a câștiga orice bătălie.

E greu să lupți cu premierul care are toate mijloacele de convingere. Am intrat în competiție – candidat la candidatură – pentru că văd că lucrurile nu merg în direcția bună și pentru că mi-e teamă că vom pierde nu doar prezidențialele, ci și localele și parlamentarele.

Și nu am vrut să fiu în situația când colegii îmi spuneau că sunt vanitoasă și mențin procentul de credibilitate din țară doar pentru mine pentru la anul, la locale, și că nu sunt om de echipă”, a spus Gabriela Firea la România TV.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.