Pompierii au salvat un pui de căprioară rămas blocat într-un gard

FOTO: ISU Argeș
FOTO: ISU Argeș

Pompierii din Argeș au salvat, vineri dimineață, un pui de căprioară care rămăsese blocat într-un gard de fier al unei proprietăți din orașul Ștefănești.

„Pompierii piteşteni au fost solicitaţi să intervină într-un cartier din oraşul Ştefăneşti, la o situaţie de urgenţă puţin mai deosebită prin prisma victimei.

Este vorba de un pui de căprioară, care, în încercarea lui de a-şi face loc printre aşezările umane, s-a blocat într-un gard de fier.

Ajunşi la faţa locului, pompierii l-au zărit stând nemişcat, posibil sleit de puteri după atâtea încercări de eliberare nereuşite, încercări care i-au provocat răni la partea inferioară a corpului”, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

Pompierii au tăiat gardul de fier și au reușit să elibereze puiul de căprioară. Animalul a fost îngrijit de un medic veterinar și apoi a fost eliberat.

FOTO: ISU Argeș
FOTO: ISU Argeș
FOTO: ISU Argeș
FOTO: ISU Argeș

Ieri, pompierii ISU Argeș s-au ocupat și de distribuirea, în județ, a echipamentelor de protecție pentru personalul sanitar și administrativ care lucrează în această perioadă.

„O nouă distribuție de echipamente medicale pentru prima linie făcută de către IGSU din achizițiile O.N.A.C.. Al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud a ajuns, în dimineața zilei de ieri, în țară. La toate acestea se adaugă și sprijinul eMAG, care a donat un număr considerabil de măști de protecție.

Pompierii argeșeni s-au întors aseară cu un camion încărcat cu măști chirurgicale și combinezoane.

ISU Argeș a avut și misiunea de a distribui achizițiile publice făcute de către O.N.A.C., combinezoane, măști cu protecție ridicată (FFP2 și FFP3), precum și dezinfectant, destinate personalului SAJ Argeș, UPU Argeș, DSP Argeș, Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești și al următoarelor Spitalele: de Boli Infecțioase Pitești, Pediatrie Pitești, Județean de Urgenţă Pitești, Mioveni, Câmpulung, Curtea de Argeș și Costești.

Măștile simple cu 3 pliuri donate de eMAG au fost date spre distribuire prin intermediul C.A.S. Argeș pentru medicii de familie și prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș pentru centrele de îngrijire ale persoanelor vârstnice și pentru bolnavi cronici.

Văzând aceste gesturi tot mai des, primim și un tonus moral, știind că nu suntem singuri și spiritul camaraderesc își face simțită prezența. Pentru asta le mulțumim acestor oameni care ajută în lupta împotriva pandemiei.

Cum „dar din dar se face rai”, ajutându-ne pe noi, cei din prima line, noi ajutăm pe ceilalți ce au nevoie de intervenția noastră în deplină siguranță. Fii responsabil!”, a transmis ISU Argeș, pe pagina oficială de Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.