Polițistul proxenet care va primi bani de la statul român pentru că s-a îmbolnăvit de râie

Foto: Pixabay

Cu toate că nu mai era nevoie de încă o dovadă a incompetenței cronice a instituțiilor statului român, vă prezentăm un nou caz de o absurditate rar întâlnită, în care păgubitul este, ca de obicei, România.

Fostul polițist Ovidiu Gîțan, condamnat la o pedeapsă blândă, de doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, după ce a racolat minore pentru ca acestea să fie exploatate sexual de o grupare din Timișoara, a câștigat daune morale pentru perioada petrecută în arest.

Gîțan, care a scăpat de pușcărie după ce și-a recunoscut faptele și a fost dat afară din Poliția Timiș, a cerut daune de 15.000 de lei, după ce a dat în judecată IPJ Timiș și Inspectoratul General al Poliției Române.

Condamnatul din dosarul ”Minore pentru VIP-uri” a primit câștig de cauza din partea Judecătoriei Timișoara, care obligă statul român să-i plătească 12.000 de lei, pentru că susține că a făcut râie în arestul poliției.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Tribunalul Timiș.

Ovidiu Gîțan a reclamat faptul că a îndurat condiții grele în perioada detenției în arestul IPJ Timiș, unde a fost reținut la data de 18 iunie 2015.

„Camera de deținere avea un geam de dimensiuni mici și greu pătrundea lumina naturală. Camerele aveau o suprafață în jur de 12 mp, având practic la dispoziție un spațiu personal restrâns, existând perioade de timp când stăteau și câte trei persoane într-o cameră. Condițiile de igienă erau necorespunzătoare, iar instalațiile sanitar-igienice improprii uzului, alterate. Dușul era insalubru și era situat în același spațiu cu WC-ul – în cameră, WC-era unul turcesc și deasupra lui era un capac de duș. WC-ul era acoperit cu sticlă de plastic pentru a preveni infiltrarea șobolanilor, respectiv cu un pet de 2 litri plin cu apă. În cameră era igrasie și WC-ul emana un miros pestilențial, urât, care se resimțea în toată camera. Condițiile de igienă erau necorespunzătoare, saltelele erau vechi, îmbibate de praf, ploșnițe, mirosind a urină, lenjeriile de pat erau murdare”, a reclamat Ovidiu Gîțan, care susține că a făcut o criză alergică și a fost diagnosticat cu râie.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.