Polițistul pedofil a fost decorat de președintele Traian Băsescu

Eugen Stan, polițistul arestat pentru pedofilie, a fost decorat în 2012 cu ordinul ”Bărbăţie şi Credinţă” de președintele Traian Băsescu, pentru participarea la deszăpezire, dar și pentru „îndeplinirea exemplară a misiunilor încredinţate”, anunță mediafax.ro.

Potrivit decretului semnat de președintele de la acea dată, Ion Eugen Stan a fost decorat „în semn de apreciere pentru implicarea directă în combaterea efectelor provocate de condiţiile meteorologice excepţionale din iarna 2011-2012, prin salvarea de vieţi omeneşti, deblocarea drumurilor şi ajutarea populaţiei sinistrate, pentru îndeplinirea exemplară a misiunilor încredinţate de-a lungul întregii cariere”.

Decorația a fost acordată la propunerea ministrului Administraţiei şi Internelor de la acea dată, Ioan Rus de la PSD.

„Niciodată un preşedinte nu cere dosare. Vin liste de la ministere pentru decoraţii. Sunt pur şi simplu nişte liste”, a declarat Traian Băsescu pentru mediafax.ro.

Eugen Stan este acuzat de pedofilie, după ce a agresat sexual doi minori de 9 și de 5 ani într-un lift dintr-un bloc din cartierul Drumul Taberei. El a recunoscut și o faptă din 2009, când a agresat sexual o minoră de 14 ani.

Mai mult, a ieșit la iveală faptul că Eugen Stan este și autorul unei alte agresiuni, din 2016, când a urmărit o femeie într-o scară de bloc și a început să o pipăie. Deși a fost prins atunci chiar de partenerul victimei, și dat pe mâna poliției, polițiștii nu au făcut nimic pe motiv că nu sunt dovezi și că imaginile care au surprins incidentul nu sunt clare.

Cazul polițistului pedofil a provocat un adevărat cutremur în Ministerul de Interne. Carmen Dan a cerut demisia șefului Poliției, însă premierul Mihai Tudose a decis ca acesta să rămână în funcție până când îi va prezenta primului-ministru un raport cu privire la acest caz. Între timp, Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a mințit și a firmat că nu mai poate lucra cu ea. Însă ministrul de Interne a spus că nu își va da demisia.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.