Polițistul din Paris care și-a ucis 4 colegi se convertise recent la islam

atac în paris
Sursa: Captură YouTube

Polițistul francez care și-a ucis cu cuțitul 4 colegi joi, 3 octombrie, la sediul central al Poliției din Paris, se convertise recent la islam, relatează postul de televiziune francez BFM TV, potrivit Reuters.

Totuși, deocamdată nu se știe dacă atacul a fost motivat de religie. Până acum, mai mulți lideri sindicali au declarat pentru presa din Franța că atacul a fost motivat de o dispută a bărbatului cu superiorul său.

În vârstă de 45 de ani, atacatorul a ucis 3 polițiști și un funcționar (3 bărbați și o femeie), înainte de a fi împușcat mortal în curtea instituției.

Ministrul de Interne francez a declarat că bărbatul lucra în divizia de informații a Poliției și că era specialist în IT. El lucra în Poliția din Paris de 16 ani.

Postul de televiziune BFMTV a relatat că bărbatul a înjunghiat doi oameni în interiorul clădirii, o persoană pe scări și o a patra persoană în curtea instituției, unde a și fost împușcat. O a cincea persoană a fost rănită.

Christophe Crepin, un reprezentant al sindicatului polițiștilor, a declarat pentru Radio Franceinfo că motivul ar fi o dispută pe care atacatorul a avut-o cu superiorul său.

„Nu cred că este un act terorist”, a declarat el, potrivit BBC.

Liderul sindical Jean-Marc Bailleul a declarat și el pentru postul BFMTV că bărbatul a avut „un moment de nebunie”.

Atacul s-a produs la doar o zi după ce polițiștii francezi au fost în grevă în toată țara, nemulțumiți de creșterea violenței îndreptate împotriva lor, precum și de lipsa resurselor și de volumul mare de lucru.

Atacul a avut loc la ora locală 13.00, la sediul central al Poliției din Paris.