Polițistul care a filmat un gândac pe birou este anchetat disciplinar din cauza imaginilor

sediu poliția
Foto: politiaromana.ro

Polițistul care a filmat un gândac la serviciu riscă să fie demis deoarece legea nu permite filmarea în sediile poliţiei fără acordul şefilor, relatează Digi24.

Bărbatul care a filmat gândacul lucrează în dispeceratul 112 al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman. Filmarea a fost postată apoi pe Facebook de către Sindicatul Poliţiştilor „Diamantul”.

„Conducerea IPJ Teleorman a dispus declanşarea unei cercetări disciplinare cu privire la agentul-şef adjunct de poliţie pentru încălcarea Hotărârii de Guvern 585 din 2002, constând în aceea că ar fi efectuat fotografii fără autorizaţie în interiorul unei zone de securitate administrativă a Centrului Operaţional”, a explicat pentru sursa citată Teodora Dragole, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman.

Și ministrul de interne, Carmen Dan, consideră că ancheta este întemeiată: „Dacă s-a luat decizia cercetării eu zic că este bine. Trebuie să se analizeze în ce condiţii a simţit poliţistul nevoia să filmeze acea insectă. Că există acea insectă este o problemă şi tocmai de aceea aştept şi eu să văd care sunt concluziile acestei cercetări”.

Însă reprezentanţii sindicatului din care face parte agentul spun că ancheta disciplinară este un abuz.

„Ei se prevalează de faptul că acel spaţiu ar fi strict secret. Pereţii nu sunt clasificaţi, mizeria nu este clasificată şi nu s-au filmat informaţii sau documente clasificate. Ei încearcă să inducă această stare tocmai pentru a-şi ascunde gravele probleme de igienă. Pereţii nu sunt zugrăviţi, parchetul este foarte vechi, toţi aceşti factori generează un mediu foarte bun pentru bacterii şi ceilalţi paraziţi”, a explicat la Digi24 Alexandru Firicel, reprezentant al sindicatului „Diamantul”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.