Polițiștii s-au răzgândit în privința șoferului cu număr anti-PSD și clasează dosarul

Sursa foto: glsa.ro

Dosarul penal deschis pe numele șoferului automobilului cu număr anti-PSD, Răzvan Ștefănescu, va fi clasat, potrivit Digi24.

„Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) este abilitat să comunice următoarele:

În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent.

Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române, printr-un comunicat de presă.

„Referitor la modul eronat” în care Direcția Rutieră a argumentat din punct de vedere juridic aplicarea Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus declanșarea unor verificări, se mai arată în comunicat.

Răzvan Ștefănescu a intrat cu mașina în România pe 17 iulie, prin Vama Nădlac. Mesajul său a fost fotografiat și s-a viralizat pe rețelele sociale. În zece zile a fost oprit în trafic de patru ori de polițiști în Olt, Hunedoara și Dolj și s-a considerat că actele sunt în regulă.

La începutul acestei săptămâni, polițiștii l-au oprit în Capitală, i-au confiscat numerele și permisul și l-au chemat la audieri după ce a fost anunțat că i se întocmește dosar penal.

În scandal a intervenit și Ambasada Suediei, care a precizat că plăcuțele preferențiale sunt emise de autoritatea de transport din Suedia și sunt valide oriunde în Uniunea Europeană.

Ulterior, un purtător de cuvânt al Agenţiei Suedeze de Transport a declarat, pentru Realitatea TV, că au decis să-i interzică şoferului român să mai circule cu numerele cu mesajul împotriva PSD. Suedezii au fost informaţi de autorităţile române în legătură cu semnificaţia mesajului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.