Polițiștii i-au prins pe cei care au torturat un cal și l-au folosit ca momeală pentru a vâna urși

FOTO: Captură video Agent Green

Polițiștii bistrițeni au deschis o anchetă după ce a apărut pe internet o înregistrare în care un cal este torturat și târât în pădure pentru a fi folosit ca momeală la vânătoarea de urși. Anchetatorii anunță că două persoane au fost reținute în acest caz.

În urma sesizărilor apărute în mediul online cu privire la maltratarea unei cabaline din Bistrița-Năsăud, am demarat cercetările, iar patru persoane sunt acum cercetate, două dintre ele fiind reținute pentru 24 de ore. Totodată, a mai fost deschis un dosar penal unui apropiat de-al acestora, care i-a amenințat pe cei care au surprins imaginile video”, a anunțat Poliția Română, miercuri, după ce imaginile s-au viralizat.

Activiștii de la Agent Green spun că imaginile au fost filmate pe 7 septembrie în apropierea Parcului Național Munții Rodnei, pe raza comunei Romuli. Reprezentanții ONG-ului mai susțin că posibilii vinovați sunt membrii unei asociații de vânătoare din județul Bistrița-Năsăud.

„Parcul Naţional Munţii Rodnei, 7 septembrie 2019, comuna Romuli. Cal viu torturat, legat şi târât în pădure. Potrivit sursei Agent Green, actul de cruzime a fost comis pe 7 septembrie în Parcul Naţional Munţii Rodnei, pe raza comunei Romuli, iar autorii ar fi membri ai Asociaţiei de Vânătoare Montana Coşbuc, care au dus calul în pădure drept momeală pentru a vâna urşi.

Autovehiculul din filmare are numărul de înmatriculare BN 59 SAL. Rugăm Poliţia Română să investigheze de urgenţă acest caz absolut revoltător, să prindă făptaşii, să aplice pedepsele maxime prevăzute de lege şi să aducă la cunoştinţa publicului toate aceste aspecte”, se arată în mesajul postat de cei de la Agent Green.

Imaginile pot fi văzute aici, însă vă avertizăm că sunt foarte dure și vă pot afecta emoțional.

Potrivit legii, rănirea sau schingiuirea animalelor se consideră infracţiune şi se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de la trei luni la un an. Nimeni n-a făcut în România închisoare pentru că a rănit sau schingiuit un animal.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.