Polițiștii din New York au un suspect în cazul atacului armat de la metrou

Frank R. James FOTO: Captură Facebook
Frank R. James FOTO: Captură Facebook

Poliția din New York, NYPD, a transmis că există un suspect în cazul atacului armat comis marți la metrou. Fotografia sa a fost făcută publică de oamenii legii și se oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru cei care dau informații care duc la reținerea sa.

„Suspectul este un bărbat cu pielea închisă la culoare. Purta o vestă portocalie neon și un hanorac de culoare gri. Avem o persoană de interes în această investigație. Avem nevoie ca publicul să ne ajute cu informații suplimentare.

În acest moment, nu cunoaștem motivația suspectului. În mod clar, acest individ s-a urcat în tren cu intenția de a comite violențe”, a declarat șefa Poliției din New York, Keechant Sewell.

Bărbatul s-ar numi Frank R. James, un bărbat în vârstă de 62 de ani, cu adrese în Wisconsin și Philadelphia.

Polițiștii spun că în timp ce trenul către Manhattan aștepta să intre în stația de pe strada 36, un bărbat din acel tren care avea ceea ce părea o mască de gaze a scos un recipient din rucsac pe care l-a deschis. În acel moment, trenul a început să se umple de fum, apoi a deschis focul și a rănit mai mulți oameni din tren și de pe peron.

23 de oameni au fost răniți – 10 împușcați, restul intoxicați cu fum sau răniți în busculada creată. Atacatorul a tras 33 de gloanțe cu un pistol și două fumigene, provocând panică.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.