Polițist trimis în judecată pentru că a inventat un accident rutier. Ce voia să obțină

poliția polițist rutieră amendă mită refuzată amenzi
Poliția. Foto: Captură YouTube

Un polițist sibian a fost trimis în judecată pentru că a inventat un accident ca să își ajute un prieten, relatează publicația locală „Turnul Sfatului”.

El este acuzat de abuz în serviciu, uz de fals și complicitate la înșelăciune, fapte care s-ar fi produs acum 5 ani.

Concret, procurorii îl acuză pe polițist că l-a ajutat pe proprietarul unui Mercedes să își repare mașina pe baza asigurării pe care acesta o avea la Sar City Insurance SA Bucureşti. Practic, polițistul a inventat un accident în urma căruia mașina ar fi fost avariată, iar proprietarul acesteia a primit o despăgubire de 8.000 de lei de la firma de asigurări.

„A întocmit un proces-verbal de constatare a contravenţiei în care a atestat în mod fals că o anumită persoană ar fi condus un autoturism marca Opel şi ar fi acroşat un autoturism Mercedes parcat regulamentar, după care a emis o autorizaţie de reparaţii în care a enumerat avariile autoturismului marca Mercedes.

Faptele au fost săvârşite la solicitarea unui cunoscut, inculpat în aceeaşi cauză, căruia i-a predat cele două documente întocmite în fals”, se arată într-un comunicat de presă al procurorilor.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.