Un polițist de la țară a refuzat o mită de 400 de euro

poliția polițist rutieră amendă mită refuzată amenzi
Poliția. Foto: Captură YouTube

Un agent rutier din cadrul Poliției Rurale a refuzat o mită de 400 de euro care îi fusese oferită pentru a ajuta un șofer să scape de un dosar penal, anunță Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat de presă.

Agentul de poliție lucrează în cadrul  I.P.J. Mureş – Secția de Poliție Rurală nr. 1 Gornești – Post de Poliție Sângeorgiu de Mureș.

Pe 1 martie, polițistul l-a depistat în trafic pe H.S.Z., care conducea un autoturism deși avea permisul de conducere suspendat, așa că i-a întocmit dosar penal.

Bărbatul i-a promis polițistului o sumă de bani, în mod repetat, pentru a nu-i fi întocmite documentele respective.

Apoi, H.E., mama conducătorului auto, l-a contactat pe un alt polițist din cadrul aceluiași post de poliție pentru a-l întreba dacă are posibilitatea să rezolve problema fiului ei prin oferirea unei sume de bani agentului denunțător.

Pe 3 martie, mama bărbatului s-a prezentat la postul de poliție pentru a încerca să rezolve problema privind dosarul penal al fiului său, însă ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins-o în flagrant delict când oferea suma de 400 de euro.

Femeia se află acum sub control judiciar pe o perioadă de 30 de zile, fiind anchetată pentru dare de mită.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.