Polițist din Caracal, suspect într-un dosar de proxenetism și cămătărie

Foto: Pixabay

Un polițist din Caracal a fost destituit din Poliție pentru „comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”.

Potrivit Digi24, acesta a fost ridicat în aprilie alături de alte persoane într-un dosar de proxenetism și cămătărie. Decizia de destituire a fost luată după finalizarea unei cercetări prealabile a polițistului.

DIICOT anunța în aprilie că procurorii și polițiștii au făcut 34 de percheziții în Caracal și în comunele Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcașele și Tia Mare, din județul Olt. Grupul ar fi fost constituit în anul 2015 de către șapte persoane.

Aceștia ofereau bani cu camătă și impuneau taxe de protecție. Împrumuturile erau cu dobânzi între 20 și 100%% lunar, iar recuperarea dobânzilor se făcea prin violență, amenințare și șantaj, dar și prin invocarea unor relații în rândul polițiștilor, pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri.

Tot atunci, poliția din Olt anunța că membrii grupării sunt bănuiți și că au recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi dus în Germania, Anglia și Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituției.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.