Politicienii s-au înghesuit la referendum. Dragnea: ”A venit momentul să decidem noi ce țară vrem să avem”

liviu dragnea codul de procedură penală
Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Spre deosebire de alegătorii de rând, politicienii s-au bulucit azi la urne pentru a vota la referendumul pentru familie. La ieșirea de la urne, conducătorii patriei au făcut și declarații.

Cu toate că prezența la vot în Teleorman a fost, în primele ore de referendum, la cote neașteptat de mici, primarul din Zimnicea, Petre Pârvu, a fost unul dintre cei care a mers să pună ștampila pe ”DA”.

”Nu mă văd cu tricolorul sfânt pe piept, cununând doi bărbați. Cui îi spun să sărute mireasa?”, s-a întrebat edilul, care a oferit și o explicație pentru participația timidă a teleormănenilor la referendum: ”E o zi frumoasă, lumea mai merge la parastas, la biserică, unii fac țuică. Cu ajutorul lui Dumnezeu, eu zic că mâine o să vină oamenii la urne”.

Liviu Pop, senator PSD și fost ministru al Educației, a fost și el la vot și a declarat următoarele: ”Fiecare copil are dreptul la o mamă, chiar dacă este naturală sau mamă adoptivă”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit și el după ce și-a exprimat opinia la referendum.

”Am votat pentru ceea ce solicită milioane de români! Este timpul să decidem noi cum vrem să trăim în țara noastră. Ar fi bine să bine să decidem noi ce vrem pentru societate și națiunea noastră. Știm cu toții că de ani de zile ni se spune că alții știu mai bine cum trebuie să trăim, cum trebuie să acționăm. A venit momentul să decidem noi ce țară vrem să avem”, a mai spus Dragnea, care a ținut să transmită și că: ”Am doi copii pe care îi iubesc foarte mult”.

Și Viorica Dăncilă a mers să voteze, încă de dimineață. Iată ce a spus premierul țării despre referendum:

„Cred că este datoria noastră civică să ne exprimă punctul de vedere. Această consultare este expresia democraţiei şi cred că fiecare dintre noi avem datoria să ne exprimăm într-un fel sau altul”.

Vice-premierul Paul Stănescu crede că, prin votul său, va schimba țara în bine.

”Pentru România cred că e un vot istoric, atât pentru noi, cât şi pentru generaţiile care vin după noi. Eu cred că am fost educat în spiritul valorilor morale româneşti, cu mamă, cu tată, eu mi-am întemeiat o familie alături de soţia mea, avem copii, şi nu pot să votez decât în acest spirit, în spiritul conştiinţei mele, ca familia să fie formată dintre un bărbat şi o femeie”.

În primele 9 ore, la urnele din toată țara se prezentaseră mai puțin de 700.000 de alegători, adică 3,78% din numărul total. Pentru a fi validat, referendumul are nevoie de o prezență la urne de 30%.