Politicieni români certați cu polițiștii de la Rutieră. Ministrul Educației a ignorat semnalul acestora

Valentin Popa, ministrul Educației. Foto: suceavaLIVE

Mașina în care se afla ministrul Educației, Valentin Popa, nu a oprit la semnalizarea polițiștilor și a fost urmărită mai mulți kilometri de aceștia pe străzile din București.

Șoferul mașinii spune că ministrul nu i-a dat voie să oprească la indicațiile polițiștilor. Mașina în care se afla Valentin Popa a fost, în cele din urmă, blocată de Poliția Rutieră, iar șoferul a fost sancționat cu o amendă de 1.450 de lei.

Polițiștii au surprins mașina când aceasta circula cu 88 de kilometri pe oră în centrul Capitalei.

Potrivit realitatea.net, ministrul Educației i-ar fi spus șoferului să nu oprească pentru niște ”tablagii”, motivându-și apoi decizia prin faptul că mașina de Poliție nu ar fi fost inscripționată.

Nu este primul caz în care politicienii români refuză să se supună rigorilor legii când vine vorba de traficul rutier.

Cel mai faimos caz este cel al fostului parlamentar Cristian Boureanu.

Oprit în trafic de polițiști, tot în București, Boureanu a lovit un polițist și a fost condamnat, în prima instanță, la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare.

Boureanu este obligat să îi plătească polițistului pe care l-a lovit suma de 7.000 de euro drept daune morale. Mai mult, Boureanu va trebui să presteze muncă în folosul comunității pe o perioadă de 1000 de zile.

Un alt fost om politic și legendă a tenisului mondial, Ilie Năstase, s-a ales cu două dosare penale în aceeași zi. După ce a refuzat să se legitimeze la un control al polițiștilor, plecând fără permisiunea agentului. Năstase a fost încătușat și dus la sediul INML pentru a-i fi recolate probe biologice.

Câteva ore mai târziu, în aceeași zi, Năstase a fost prins din nou în trafic, în timp ce a făcut un viraj peste linia continuă, la bordul unui scuter, cu toate că nu avea dreptul să conducă.