Politica Made in Romania. Un partid i-a cerut candidatului să renunțe la mandatul câștigat

Laura Chiriac a candidat, din partea ALDE, la Primăria Sectorului 1
Laura Chiriac a candidat, din partea ALDE, la Primăria Sectorului 1

Candidatul ALDE la Primăria Sectorului 1, Laura Chiriac, a rămas fără mandatul de consilier local, pe care l-a câștigat în urma alegerilor de duminică. Laura Chiriac a obținut 7,1% din voturile bucureștenilor din Sectorul 1 și a pierdut competiția pentru fotoliul de primar, dar a reușit să intre în Consiliul Local.

Imediat după alegeri a fost chemată la sediul partidului și i s-a cerut să renunțe la mandatul de consilier local pe care l-a obținut, în favoarea altui coleg de partid.

„Cu o promptitudine demnă de un aparat politic bine uns, partidul m-a chemat ieri de acasă şi mi-a pus în fata documentele pentru renunţarea la mandatul de consilier local, obţinut în urma acestor alegeri!

Îi mulţumesc şi persoanei care a făcut efortul de a le redacta! Erau cinci! Rezultatul pe care l-am obţinut la sectorul 1 a fost mult sub aspiraţiile mele. Este tot ceea ce s-a putut obţine cu un buget infim de campanie şi cu mii de km parcurşi pe jos! Şi fără compromisuri!

Pe de altă parte, este cel mai bun scor obţinut de un candidat Alde în Bucureşti! Le mulţumesc celor care şi-au arătat statornicia, fie ea şi provizorie, faţă de mine!

Până la viitorul proiect, politic sau nu, mă voi retrage din fuctiile deţinute în ALDE, urându-le succes colegilor mei de la sectorul 1 şi având credinţa că mandatul lor de consilieri locali va fi călăuzit de nevoile şi interesele oamenilor care ni s-au plâns de opacitatea şi dispreţul unei administraţii profund corupte!”, a declarat Laura Chiriac.

Președintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, a replicat spunând că e „foarte corectă” decizia Laurei Chiriac și că oricum i se retrăgea sprijinul politic.

„Este foarte corect ce a făcut, pentru că dacă nu ar fi demisionat am fi fost noi obligaţi să îi retragem sprijinul politic, având în vedere că în plină campanie electorală a fost un incident care a marcat campania ALDE la sectorul 1 în mod defavorabil, prin comportamentul lipsit de minimă decenţă al candidatului Laura Chiriac”, a declarat Tăriceanu.

giphy

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.