Poliția română avertizează: Atenție la Tinder!

FOTO: rawpixel/Pixabay.com
FOTO: rawpixel/Pixabay.com

Polițiștii au postat un mesaj pe Facebook în care îi avertizează pe cei care folosesc Tinder să fie foarte atenți cu cine intră în contact. Oamenii legii îi sfătuiesc pe utilizatorii de Tinder să nu acceseze orice link primesc de la un alt utilizator pe care abia l-au cunoscut.

De asemenea, un alt sfat este să nu intre în conversații video pentru că imaginile ar putea fi înregistrate și folosite pentru șantaj.

„Ești pe Tinder? Nu ne întreba de unde știm…nu știm (chiar tot) ce ai făcut astă vară și ce aplicații ai prin telefon, dar câteva sfaturi îți putem da.

Dacă aștepți replica magică la care nu primești „seen”… citește în continuare. Să începem cu ce e mai important: siguranța. Siguranța online.

Ai auzit de boți? Botii sunt conturi false, care intra în vorbă cu tine și te îndeamnă să accesezi anumite linkuri prin care ți se fură datele, îți sunt livrați viruși sau ești supus unei alte forme de atac informatic. Ar trebui să ți se aprindă un beculeț atunci când ești contactat de pe un profil cu fotografii atrăgătoare și primești cereri de a accesa linkuri.

Pe lângă boți, în spatele unui profil atrăgător se poate ascunde o altă persoană care încearcă să te atragă într-o sesiune pe webcam și de aici lucrurile pot lua o turnură la care nu te așteptai.

Deși o să ai impresia că vorbești cu persoana din profil, de fapt îți este rulat un video gata înregistrat prin intermediul căruia răufăcătorii încearcă să te înregistreze în ipostaze compromițătoare, pentru ca mai apoi să te șantajeze cu publicarea înregistrării, dacă nu le oferi bani.

Cât despre replica magică: fii tu însuți:)…și între timp ieși din casă și încearcă să devii cea mai bună versiune a ta.

PS: Octombrie este Luna Europeană a Securității Cibernetice”, transmite Poliția Română pe pagina oficială de Facebook.