Poliția Locală patrulează pe Facebook. Patru brăileni au fost amendați pentru „postări injurioase”

FOTO: LoboStudioHamburg/Pixabay.com
FOTO: LoboStudioHamburg/Pixabay.com

Patru brăileni au primit amenzi între 500 și 1.000 de lei pentru au adus injurii polițiștilor locali pe rețeaua socială Facebook. Cei patru identificați de polițiști au vârste cuprinse între 39 și 55 de ani.

„Patru brăileni au fost sancţionaţi contravenţional după ce au postat, pe reţeaua de socializare Facebook, expresii jignitoare şi vulgare la adresa Poliţiei Locale Brăila, de natură să lezeze demnitatea şi onoarea acesteia.

Astfel, doi dintre brăileni, unul în vârstă de 39 de ani, celălalt în vârstă de 52 de ani, au postat în data de 05.02.2019, injurii la adresa poliţiştilor locali brăileni, cei doi fiind sancţionaţi cu suma de 500 lei, fiecare. Cel de-al treilea bărbat, în vârstă de 41 de ani, a postat în ziua de 20.02.2019 expresii jignitoare – care nu pot fi reproduse – la adresa poliţiştilor locali, fiind sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei.

Cel de-al patrulea bărbat, în vârstă de 55 de ani, a postat, de asemenea, diverse injurii la adresa Poliţiei Locale Brăila, în data de 27.02.2019, fiind sancţionat contravenţional cu suma de 600 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

Polițiștii locali brăileni mai precizează că amenzile sunt aplicate în contextul în care, pe baza unor decizii date de instanțele din România, Facebook precum și conturile deschise pe această platformă sunt considerate spațiu public și nu privat.

În urmă cu doi ani, un timișorean a fost amendat după ce a distribuit o fotografie pe Facebook în care apăreau două mașini ale Poliției Locale Timișoara parcate pe mijlocul trotuarului, chiar în fața sediului instituției. Lângă mașini a fost pus și un cărucior, autorul fotografiei dorind să arate că nu se poate trece. La descrierea fotografiei, cel care a postat i-a făcut pe polițiștii locali „nesimțiți”.

În următoarele zile, bărbatul a fost chemat de polițiști să dea explicații și a fost amendat. „A fost invitat la sediul Poliției Locale Timișoara pentru a i se aduce la cunoștință faptul că, în mod repetat, prin postările dumnealui pe rețeaua de socializare, mai exact pe grupul pe care îl administrează, a adus jigniri la adresa polițiștilor locali de natură să lezeze demnitatea acestora și a instituției din care fac parte, făcându-i «adunătură de nesimțiți», «godaci inutili», «boacteri daltoniști, nu doar nesimțiți și incompetenți», «boacterii retardați de la Disciplina în construcții»”, precizau polițiștii locali timișoreni, printr-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.