Poliția Română angajează 770 de persoane. Ce salarii au polițiștii

Radarul LTI 20-20 TruCAM amendă
Foto: Radarul LTI 20-20 TruCAM

Poliția Română a anunțat astăzi, 11 ianuarie, că scoate la concurs 770 de posturi de polițiști și personal contractual.

„Știm că în aceste zile meseria de polițist nu mai pare atât de tentantă. Ai auzit tot felul de lucruri îngrozitoare despre noi: un polițist pedofil prins cu greutate de colegii lui. Nu avem noi cum să-ți facem dovada, acum, că lucrurile nu sunt chiar așa, dar îți promitem că, și în acest caz, cei responsabili nu vor scăpa”, se arată în mesajul transmis pe Facebook de Poliția Română.

„Indiferent de ceea ce se spune despre noi în această perioadă, trebuie să știi că, din echipa Poliției Române fac parte oameni pentru care nu contează decât aflarea adevărului, care nu au liniște până [când] cei care au încălcat legea sunt acolo unde le este locul, în spatele gratiilor. Poate că nu suntem perfecți, poate că avem multe defecte, dar cu siguranță suntem profesioniști, iar rezultatele obținute vorbesc de la sine. De aceea, înainte de a lua o hotărâre dacă să accesezi sau nu unul din posturile scoase la concurs, gândește-te și pune în balanță dacă munca de ani de zile a unor oameni excepționali poate fi ștearsă cu buretele de o persoană”, continuă mesajul.

Cei care sunt interesați de posturi în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române găsesc mai multe informații aici.

Iar cei care vor să lucreze în cadrul inspectoratelor de poliție județene pot afla mai multe informații la acest link.

Ce salarii au polițiștii

Potrivit calculelor realizate de economica.net, polițiștii locali au salarii de bază nete de peste 4.300 de lei dacă lucrează în sectorul 1 al Capitalei, şi de peste 4.200 de lei la Cluj-Napoca. Poliţiştii locali debutanţi și absolvenţi de facultate care lucrează în sectorul 1 al Bucureştiului au salarii de bază nete care pornesc de la peste 2.800 de lei, în vreme ce la Moinești, de exemplu, salariul este de 1.300 de lei.

În 2015, ofițerii de poliție fără funcție de comandă aveau un salariu net cuprins între 1.184 de lei (minim) și 4.720 de lei (maxim).

În cazul ofițerilor de poliție cu funcție de comandă, salariul net era cuprins între 2.864 de lei (minim) și 9.529 de lei (maxim).

Salariile brute ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne au fost mărite în august 2017 de Guvernul Mihai Tudose cu 10%.

Dacă acest articol vi s-a părut util și vreți să fiți la curent și cu alte oferte de pe piața locurilor de muncă, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.