Poliția a dat amenzi de 1,7 milioane de lei într-o singură zi

poliția DNA achiziții
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Polițiștii au dat, sâmbătă, amenzi în valoare totală de aproximativ 1,7 milioane de lei. Au organizat mai multe acțiuni de control în toată țara.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), aproximativ 8.000 de poliţişti au acţionat, în cursul zilei de sâmbătă, la nivel naţional, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii, intervenind la 3.298 de evenimente. Dintre acestea, 2.801 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor, au fost constatate 751 de infracţiuni, dintre care 156 în flagrant delict. Poliţiştii au găsit opt persoane urmărite naţional sau internaţional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 19 măsuri restrictive de libertate.

De asemenea, pentru neregulile găsite, poliţiştii au dat 5.086 de amenzi în valoare totală de aproximativ 1,7 milioane de lei şi au confiscat bunuri în valoare de aproape 43.000 de lei.

În ceea ce priveşte domeniul rutier, autorităţile au constatat 12 de infracţiuni, fiind reţinute 311 permise de conducere. În plus, au fost retrase 63 de certificate de înmatriculare.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.