Poliția angajează profesori, ingineri și specialiști din diverse domenii. Fără limită de vârstă

rezultate admitere politie 2018 campina cluj Sursa: Poliția Română
Sursa: Poliția Română

Inspectoratul General al Poliției Române anunță că va scoate la concurs 447 de posturi de polițiști, cele mai multe pentru specialiști în diverse domenii. Concursul urmează să aibă loc pe 26 noiembrie.

„Dacă eşti economist, pirotehnist, chimist, biolog, sociolog, psiholog, profesor, inginer silvic, electronist, medic veterinar sau ai altă specializare pe care noi o căutăm, poţi ocupa unul dintre locurile scoase la concurs, de ofiţer sau agent”, anunţă Poliţia Română, potrivit News.ro.

Nu există o limită de vârstă, însă cei care vor să se angajeze în Poliție trebuie să aibă minim 1,65 metri, dacă sunt femei și 1,70 metri, dacă sunt bărbați. Dosarele se pot depune până pe 23 octombrie, iar concursul se va organiza pe 26 noiembrie.

La începutul acestei luni, Inspectoratul General al Poliției Române anunța că scoate la concurs 2.397 de posturi, dintre care 2.303 sunt pentru structurile de ordine publică.

Ministerul Afacerilor Interne se confruntă cu un deficit de personal de la începutul anului, după intrarea în vigoare a legii pensiilor speciale.

Angajaților din Poliție și Armată li se permite să iasă la pensie înainte de 65 de ani și primesc 65% din salariu. Au ieșit la pensie peste 8.000 de angajați din Poliție, iar MAI se confruntă cu cel mai mare deficit de personal din ultimii 26 de ani.

În urmă cu câteva săptămâni și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a scos la concurs aproape 760 de posturi. Dintre acestea, 604 posturi vor fi de agenți operativi, care vor avea ca sarcini supravegherea și controlul la graniță, combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontalieră.

Alte 78 de posturi vor fi în domenii precum cel financiar, comunicații, logistică, tehnic sau administrativ.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă mai jos, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Alte știri pe aceeași temă:

TEST dat la admiterea la Poliție. 10 întrebări rapide

Armata Română face angajări. Ce salarii se câștigă, de la soldat la ofițer

 

https://greatnews.ro/se-fac-angajari-la-politia-de-frontiera/