Țărăniștii cer interzicerea Facebook în România, supărați că PSD a pierdut alegerile

Foto: Facebook

După scorul slab obținut la alegerile europarlamentare de către PSD,
PNȚCD – Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat cere nici mai mult, nici mai puțin decât interzicerea Facebook în România.

Țărăniștii, care semnaseră înainte de alegeri un protocol de colaborare cu PSD, prin care se angajau să îi susțină pe social-democrați, consideră că alegerile „au fost prejudiciate de rețeaua de socializare Facebook”.

„Protest împotriva Facebook. Aceste alegeri au fost prejudiciate de rețeaua de socializare Facebook. Așa cum Paul Hitter a declarat în urmă cu câteva minute pe Antena 3, că este blocat de Facebook înainte de evenimente importante, tot așa mai mulți țărăniști au fost blocați pentru că au dat share unor mesaje politice ale lui Aurelian Pavelescu. În tot acest timp Facebook tolerează limbajul vulgar și îndemnurile la violență ale reprezentanților altor partide”, se arată într-un mesaj al PNȚCD de pe rețeaua de socializare Facebook.

„Solicităm guvernului Dancilă să ia măsuri pentru blocarea accesului la Facebook în România iar parlamentului să facă o comisie de anchetă. Zuckerberg să vină în România să dea explicații. Facebook câștigă mulți bani de pe urma utilizatorilor români, dar nu acordă nici o atenție pieței din România. Considerăm acest comportament al companiei în cauză ca fiind inacceptabil”, continuă mesajul.

Mai mulți utilizatori au comentat ironic propunerea celor de la PNȚCD, atrăgându-le atenția că ei cer interzicerea Facebook printr-un mesaj publicat chiar pe rețeaua socială.

PNȚCD a semnat protocolul de susținere a PSD la finalul lunii martie. La acea dată, Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, a spus că pe listele PSD se află şi Chris Terheş, propus de PNŢCD deoarece provine dintr-o veche familie de ţărănişti.