PNL vrea să dea jos guvernul Dăncilă luna viitoare

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Parlamentarilor PNL li s-a transmis să nu plece din București între 14 și 21 noiembrie. Potrivit unor surse citate de Hotnews.ro, există o variantă ca în acea perioadă să fie depusă o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, declara săptămâna trecută că toți cei care vor depunerea unei moțiuni de cenzură acum „îi fac jocul lui Liviu Dragnea”.

Însă, Turcan a declarat că PNL va depune moțiune de cenzură în această sesiune parlamentară, până sfârșitul anului.

„Pasul numărul 1 – vot de blam împotriva lui Tudorel Toader n Camera Deputaților, ministrul pe care-l dirijează strict interesele personale ale lui Liviu Dragnea. Pasul 2 – Revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, prin vot în plenul Parlamentului. Așa se poate vedea dacă se constituie o altă majoritate.

Pasul 3 – vot în favoarea unei moțiuni de cenzură pe care PNL o va depune până la finalul acestui an. (…) Liviu Dragnea trebuie îndepărtat din toate funcțiile care-i permit să sfideze cetățenii acestei țări, legile și destinul european al românilor. Cei care sunt cu adevărat dispuși să-și reprezinte alegătorii în Parlament, și nu șeful de partid, am convingerea că vor urmă pașii de mai sus”, a mai scris Turcan.

Fostul premier Dacian Cioloș, lider al Mișcării România Împreună, a făcut un apel la depunerea unei moțiuni de cenzură, un apel similar fiind făcut și de fostul președinte Traian Băsescu.

„Procurorul General Augustin Lazăr a fost numit în funcție perfect legal și îndeplinind toate condițiile prevăzute de procedură. Domnule Toader, puteți abuza adevărul, pentru că fiecare ființă are liber arbitru, dar nu veți putea murdări conștiința oamenilor cinstiți din această țară.

Dacă această conștiință se mai reflectă măcar puțin în Parlamentul acestei țări, atunci ar trebui să ne ofere un guvern demn de acest nume și de această responsabilitate. Aștept, așa cum cred că așteaptă mulți români disperați și sătui de ipocrizii politice, ca partidele și parlamentarii cărora le pasă de soarta țării să pună capăt acestei mascarade, să depună și să voteze moțiunea de cenzură”, scrie Cioloș pe Facebook.

Traian Băsescu le-a cerut partidelor din Opoziție să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului spunând că ar avea șanse de reușită.

„Opoziţia trebuie să încerce acum! Opoziţia trebuie să înţeleagă un lucru elementar: fie că vorbim despre economie, despre justiţie, despre reprezentare la nivel UE, despre viaţa de zi cu zi a românilor, majoritatea PSD – ALDE scufundă ţara în mod accelerat.

Este ultimul moment când opoziţia mai poate depune o moţiune de cenzură, cu ceva şanse de reuşită, pentru îndepartarea de la putere a guvernului marionetă Dăncilă.

Altfel, opoziţia este părtaşă la distrugerea României de către această adunătură de ticăloşi ai politicii autohtone. Opoziţia trebuie să aibă conştiinţa împăcată că a încercat”, a afirmat Traian Băsescu, într-o postare pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.