PNL a distribuit pliante electorale mincinoase cu USR-PLUS în Cluj

Așa arată unul dintre pliantele false distribuite de liberali la Cluj. Foto: Facebook

USR-PLUS acuză PNL că a distribuit pliante false în numele alianței, răspândind numeroase informații mincinoase.

Într-un comunicat, USR-PLUS susține că unul dintre cei care au distribuit pliantele false este președintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Național Liberal.

A apărut și un clip video în care un membru al PNL care distribuia pliante electorale false a fost prins în flagrant de o tânără, iar apoi a luat-o la fugă. Cei doi membri ai PNL și-au șters conturile de Facebook.

”E păcat că PNL a cheltuit bani și energie pe dezinformări abjecte împotriva USR PLUS în loc să se bată cu PSD așa cum am înțeles cel puțin din declarațiile oficiale ale acestui partid. Facem un apel către liderii și candidații PNL să ia măsuri urgente și să explice de îndată dacă au încurajat și încuviințat acest tip de campanie negativă care a prejudiciat imaginea Alianței 2020 USR PLUS și a indus în eroare alegătorii”, scrie alianța în comunicatul citat.

”Considerăm că acest model de a face politică prin atacul murdar la competitorii electorali este exact ceea ce a îndepărtat oamenii oneşti de politică, iar acest lucru trebuie să înceteze. E păcat că PNL a cheltuit bani şi energie pe dezinformări abjecte împotriva USR PLUS în loc să se bată cu PSD aşa cum am înţeles cel puţin din declaraţiile oficiale ale acestui partid. Aşteptăm să-şi fixeze alt obiectiv de campanie în afara distribuţiei de false declaraţii despre Alianţă”, a mai scris Alianţa 2020 USR-PLUS pe contul de Facebook.

PNL i-a exclus pe cei doi

Tineretul Național Liberal dezaprobă iniţiativa avută de doi foști membri ai filialei TNL Cluj-Napoca, de a difuza pliante cu citate controversate din declaraţiile unor membri ai Alianţei USR-PLUS, au comunicat tinerii liberali din Cluj.

Cei doi au fost excluși din organizație.

Deoarece acţiunea individuală a celor doi foşti colegi nu a fost dezbătută şi asumată în forurile de decizie ale TNL, iar consecinţele acestor acţiuni au adus grave prejudicii imaginii şi prestigiului Tineretului Naţional Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din rândurile Tineretului Naţional Liberal, se mai precizează în comunicatul PNL.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.