”Plumb” ușor pentru ”soldați”. Rezultate extraordinare la BAC în liceele militare din România

Sursa foto: proalba.ro

Colegiile cu profil militar din țara noastră au fost la un pas de un rezultat istoric: promovabilitate de 100%. Doar doi elevi din 357 au picat BAC-ul, arată rezultatele parțiale publicate în data de 8 iulie.

Un calcul simplu arată că promovabilitatea din 2019 la cele patru colegii militare din țara noastră a fost de 99,4%! În plus, peste 90% dintre elevi au luat medii peste 7, în condițiile în care media minimă de promovare este 6.

La trei dintre cele patru licee promovabilitatea a fost de 100%. Doar la Câmpulung Moldovenesc au fost doi elevi care nu au promovat examenul de Bacalaureat.

Promovabilitate la BAC la liceele militare din România:

Colegiul Militar Liceal ”Dimitrie Cantemir”, Breaza – 0 respinși din 111 candidați;

Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 0 respinși din 100 candidați;

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 0 respinși din 32 candidați;

Colegiul Militar Liceal ”Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 2 respinși din 114 candidați.

Promovabilitatea la BAC de anul acesta, 67,2%, a fost cea mai mică din ultimii trei ani, potrivit statisticilor. Elevii s-au plâns în special de subiectele de la română (subiectul care făcea referire la poezia bacoviană ”Plumb” a fost unul problematic) și la matematică (unde gradul de dificultate a fost peste cel de anul trecut).

Elevii nemulțumiți depun contestații luni, 8 iulie, până la ora 16. Rezultate finale ale examenului apar pe 13 iulie.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.