Pleacă Tudorel Toader! PSD i-a retras sprijinul politic. Vine Eugen Nicolicea!

Tudorel Toader FOTO: gov.ro
Tudorel Toader FOTO: gov.ro

După ce n-a ”performat” la standardele indicate de Liviu Dragnea în fotoliul de ministru al Justiției, Tudorel Toader a fost lăsat azi fără sprijinul politic al PSD și va părăsi Guvernul Vioricăi Dăncilă.

În cadrul unei ședințe a CEx PSD, doar Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, i-a luat apărarea lui Tudorel Toader. Chiar și Viorica Dăncilă, care părea că îl susține pe Toader, a votat împotriva acestuia, conformându-se voinței partidului.

Ministrul Justiției a refuzat în repetate rânduri să adopte ordonanțele de modificare a codurilor penale, atât de dorite de Liviu Dragnea, liderul PSD, care ar beneficia direct de aplicarea contestațiilor în anulare.

Tot astăzi, după ședința Comitetului Exectutiv, PSD a convocat plenul la Senat pentru votul la moțiunea împotriva ministrului Justiției. Cum pesediștii se pricep de minune la trădări politice, cel mai probabil scenariu este că parlamentarii vor susține moțiunea inițiată de Opoziție.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu va vota împotriva unui ministru în această perioadă.

Potrivit unor surse din cadrul PSD, noua propunere pentru preluarea fotoliului de Ministru al Justiției este Eugen Nicolicea, unul dintre ”artizanii” noilor legi ale justiției și un om foarte apropiat de Liviu Dragnea.

Este greu de crezut, însă, că președintele Klaus Iohannis îl va accepta pe Nicolicea în această funcție.

Eugen Nicolicea a făcut Dreptul la Universitatea Spiru Haret, la Turnu Severin, forma de ”învățământ la distanță”, scrie Adevărul. Omul propus de PSD pentru a conduce Justiția din România a făcut doar trei ani de facultate, reușind să contopească doi ani.