Platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19, defectă mai multe ore

Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 nu a funcționat mai multe ore, luni dimineața, după ce și în zilele trecute românii au întâmpinat multe probleme în utilizarea acesteia.

Potrivit Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), citat de Hotnews, ”platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață. Echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.”

STS a adăugat că, în urma analizei tehnice, s-a constatat că aplicația Registrul Electronic Național pentru Vaccinări (RENV) furnizează date cu intermitențe către aplicația de programare la vaccinare.

Timp de mai bine de două ore, orice încercare de programare pentru obținerea vaccinului anti-COVID-19 nu a putut fi dusă până la capăt, utilizatorul fiind retrimis pe pagina principală a platformei.

Mai mult, pacienții care s-au programat pentru a fi vaccinați azi nu pot primi injecția din cauza problemelor sistemului informatic.

Platforma de programare pentru a doua etapă a campaniei de vaccinare, care vizează câteva milioane de persoane, în special vârstnici, bolnavi cronici și muncitorii esențiali, nu a făcut față numeroaselor solicitări.

De vineri, când a început etapa a doua de vaccinare în România, și până duminică la ora 11.00 s-au programat peste 200.000 de persoane, mai mult de jumătate fiind persoane cu vârsta peste 65 de ani.