Planul lui Dragnea pentru autostrăzi: ”Compania Națională de Drumuri să lucreze în regie proprie”

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Facebook

După ce a declarat că avântul economic al României a dus la aglomerarea infrastructurii rutiere a României, lui Liviu Dragnea i-a venit o idee: Autostrăzile să fie construite în regie proprie de CNAIR.

”I-am cerut domnului ministru al Transporturilor să vorbească cu cei de la Companie (CNAIR – n.r.) să se gândească în mod serios în ce măsură și cât de repede poate Compania Națională de Drumuri să înceapă să lucreze în regie proprie, inclusiv autostrăzi. De prea mulți ani în România companiile și în special companiile mari străine încasează foarte mulți bani pe claim-uri și kilometri de autostradă sunt mai puțini decât banii care sunt alocați de către statul român și inclusiv din fonduri europene. Nu mai vorbesc de faptul că se stă doi, trei, patru ani, până când se termină procedurile de achiziție și după patru ani trebuie din nou să se refacă studiile de fezabilitate și datele de proiectare pentru că s-au schimbat lucrurile în patru ani”, a afirmat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă susținută duminică Târgu-Jiu, unde au avut loc alegerile pentru organizația PSD Gorj.

Mai mult, tot azi, Dragnea a anunțat că Olguța Vasilescu, refuzată de Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Transporturilor, va fi consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă pe probleme de infrastructură.

”Sper ca noul ministru al Transporturilor să miște rapid lucrurile în direcția asta pentru că avem bani, avem dorință, avem plan, sunt proiecte, doar trebuie să se procedeze rapid la aceste execuții. Dacă iar stăm ani de zile în proceduri și de ce se întârzie foarte mult? Pentru că se contestă companiile între ele și ce spun «fac o contestație că poate data viitoare câștig eu». Noi nu putem să rămânem prizonierii acestor lăcomii. Vrem să facem autostrăzi”, a completat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că l-a instruit pe Răzvan Cuc să procedeze în același fel și în cazul CFR Infrastructură.

”Este nevoie de cale ferată în România, dar în ritmul de astăzi, dacă păstrăm același ritm, nici copiii noștri nu o să poată reface calea ferată din România. Trebuie măsuri rapide, decizii rapide, o altă abordare. Și CFR Infrastructură poate să înceapă un program de dotare cu mijloace mecanice, utilaje, cu instalații, ca să poată să înceapă pe anumite sectoare de cale ferată să lucreze în regie proprie”, a mai spus Dragnea.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.