Planul liberalilor pentru guvernarea României în următorii ani

FOTO: cdep.ro curtea constituțională
FOTO: cdep.ro

Mihai Răzvan Ungureanu, vicepreședinte PNL, a declarat la TVR că liberalii nu sunt interesați să vină la guvernare. „Nu suntem în goana după Putere. Vrem să fim în opoziție, să fim cât se poate de puternici, astfel încât în 2016 să câștigăm alegerile parlamentare. (…) Cel mai bine să construiești un partid puternic, să aibă victorie în alegeri, este în Opoziție”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

De asemenea, fost prim ministru, Ungureanu a mai adăugat că liberalii nu vor să facă „trocuri politice cu celelate partide, iar cei care au plecat din partid nu vor fi primiți înapoi”.

Deși imediat după anunțul rezultatelor alegerilor Victor Ponta a spus că va continua în funția de premier, unul dintre liderii PSD, Robert Negoiță, a declarat că ar trebui să plece de la Putere.

„Poporul nu greşeşte niciodată, populaţia a ales într-o proporţie covârşitoare. Cred că este o lecţie pentru noi şi trebuie să facem un pas în lateral, dacă nu chiar în spate.

Şi noi, şi toţi, am simţit nevoia de un alt fel de politică, trebuie să dăm ocazia echipei lui Iohannis să vină să guverneze şi sper că ne va demonstra cum se poate face altfel de politică, de unde să învăţăm şi noi”, a declarat Robert Negoiță imediat după alegeri, însă opinia sa nu a fost împărtăștită de ceilalți colegi.