Plante și flori de apartament care necesită îngrijire puțină și arată bine

Pentru iubitorii de plante și flori este întotdeauna o dilemă dacă să le crească în apartament sau nu deoarece ocupă destul spațiu și mai ales necesită timp. Am căutat cele mai interesante plante și flori de apartament care arată bine și se pot îngriji cu mare ușurință.

Avem 5 recomandări de plante de casă care cresc practic singure și tot ce aveți de făcut este să vă îngrijiți ca ele să fie hidratate din timp în timp.

La fel ca orice alte plante, ele pot fi afectate de paraziți specifici așa că ar putea să necesite îngrijire uneori, așa că trebuie avut grijă și ca rădăcinile să nu putrezească din cauza udării excesive.

Următoarele cinci plante pe care vi le prezentăm sunt ideale pentru că au nevoie de puțină lumină și de puțină apă.

Cactuși

Prima recomandare este poate cea mai evidentă: cactuși. Ba mai mult, vă recomandăm chiar cactusul de Crăciun care e o varietate de cactus ce produce flori roz intens sau chiar roșu la începutul iernii. Planta se simte bine atunci când e ignorată și se comportă excelent la lumină scăzută.

Interesant e că dacă vreți să forțați planta să înflorească, trebuie să o țineți în întuneric 12 ore pe zi.

Pana cocoșului

Planta numită pana cocoșului trăiește în cele mai vitrege condiții, chiar și atunci când se află la umbră deasă și afară. Această plantă preferă lumina puțină și crește sub formă de mănunchi, având frunze lungi precum săbiile și ascuțite. Foarte rar înflorește în casă.

Dracaena

Poate ați auzit de dracaena ca fiind folosită în aranjamente de plante stradale. Este o plantă țepoasă. Există o mare varietate a acestei plante, dar majoritatea sunt ideale pentru casă deoarece sunt ușor de îngrijit.

Limba soacrei

Are o denumire amuzantă pe care și-a primit-o datorită frunzelor lungi care sunt ascuțite la vârf dar și pentru că nu moare niciodată. Limba soacrei e o plantă de casă ce trăiește mult și e ușor de întreținut pentru că tolerează bine lumina puțină și apa în cantități reduse. Se udă doar o dată sau de două ori pe iarnă dacă stă în casă.

Epipremnu

Despre această plantă se spune că e imposibil de omorât și continuă să crească până la peste 3 m. E o plantă care atârnă și care schimbă atmosfera într-o încăpere prin aspectul său.

 

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.