Plajă sălbatică din România „mutilată” de mașini

FOTO: Captură Digi24

FOTO: Captură Digi24

Una dintre ultimele plaje sălbatice de pe litoralul românesc este în pericol. Potrivit Digi24, mai mulți turiști au intrat direct pe plaja de la Corbu cu mașini și rulote, deși este interzis, iar amenda este până la 20.000 de lei.

Pe plajă sunt panouri puse de Administrația Rezervației Biosferi Delta Dunării prin care se informează că accesul mașinilor și camparea sunt interzise, însă mesajele sunt ignorate.

„Habitatul poate fi afectat prin folosirea mijlocului de transport şi prin defrişarea vegetaţiei, afectarea vegetaţiei, care formează componentele habitatului. Este o atitudine total necorespunzătoare, ţine de tot ce e mai rău legat de comportamentul oamenilor”, a declarat guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, Grigore Baboianu.

Polițiștii au declarat că s-au autosesizat, au început o anchetă și îi vor amenda pe cei care au parcat pe plajă.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, un șofer care și-a parcat mașina pe plaja sălbatică de la Vadu a primit o amendă de 20.000 de lei. Mai mult, acesta a rămas blocat în nisip și a fost nevoit să ceară ajutorul unui localnic pentru a-l tracta.

Polițiștii au fost sesizați de turiștii care s-au arătat indignați de faptul că cele două mașini răscoleau nisipul pe plajă. Iar această amendă nu este singulară. La deschiderea sezonului estival, pe 1 mai, doi șoferi care au parcat pe plajă, unul la Mamaia, celălalt la Vama Veche, au fost amendați cu câte 20 de mii de lei fiecare.

În ceea ce privește litoralul românesc, ministrul Mediului a anunțat în luna martie că turiștii vor avea 33 de hectare de plajă în plus începând de anul acesta. Zonele cu plajă extinsă sunt în Mamaia, Constanța și Eforie și, spre bucuria celor care merg cu cearșaful sau prosopul la bronzat, nu pot fi concesionate privaților.

Mai exact, Uniunea Europeană, care a dat bani pentru lucrările de extindere a plajelor, interzice obținerea de profit din lucările finanțate pentru interes public.

Zonele în care anul trecut vedeam șezlong lângă șezlong și sunt baruri vor rămâne în continuare în administrarea privaților, însă la zeci de metri de apa mării.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version