Plajele de pe litoralul românesc unde plătești 200 de lei ca să stai pe cearșaf

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Prețurile pe litoralul românesc au crescut de la 1 iulie. De exemplu, în Mamaia, la autoservire, un mic a ajuns să coste 7 lei. Hamsiile sunt 14 lei porția, iar pentru cartofi prăjiți se plătește 70 de lei pe kilogram, potrivit adevarul.ro.

Prețuri mari sunt și pentru cei care vor să închirieze un șezlong, dacă aleg o plajă privată.

Potrivit ziare.com, pe o plajă din Mamaia, administrată de un operator privat, se percepe taxă şi pentru amplasarea cearşafului şi a stabilit şi un program de stat pe plajă, de la ora 8.30 la ora 20.00.

Aici, turiştii plătesc, ca la stadion sau la teatru, în funcţie de poziţia pe care o aleg pe plajă, rândul 1, 2 sau 3 de şezlonguri ori cu cearceaful sau prosopul în fața primului rând de șezlonguri, chiar la malul mării, acesta fiind cel mai scump loc:

Rândul 1 – două șezlonguri +umbrelă – costă 150 de lei/zi

Rândul 2 – două șezlonguri + umbrelă – costă 120 de lei/zi

Rândul 3 – două șezlonguri + umbrelă –  costă 100 de lei/ zi

Loc cearșaf în fața rândului 1 (1.4 x 2 m)- 200 de lei/zi.

Reprezentanţii complexului din Mamaia au explicat de ce percep taxă pentru ceaşafurile de pe plajă.

„Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşează cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, au explicat ei pentru Ziare.com.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.