Plăcuțe reflectorizante furate în doar 5 zile de la montare

Foto: DRDP Brașov Facebook

Plăcuțele reflectorizante cunoscute și sub numele de „ochi de pisică”, puse pe parapetele de siguranță pe Drumul Național 73A din județul Brașov, au fost furate la doar 5 zile de la montare.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a publicat pe rețeaua de socializare Facebook două fotografii: cu plăcuțe și fără, la interval de numai 5 zile.

„Găsiți diferențele! Din păcate asistăm din nou la un exemplu de lipsă de civilizație și iresponsabilitate din partea participanților la trafic. Catadioptrii (plăcutele reflectorizante) de pe parapetele de siguranță montate pe DN73A, la intrarea în localitatea Poiana Mărului au dispărut în mai puțin de o săptămână. Reprezentanții DRDP Brașov au sesizat Politia în acest caz”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

Plăcuțele reflectorizante au rolul de a-i ajuta pe șoferi să vadă marginea drumului pe întuneric sau atunci când este ceață.

Din păcate, nu este primul caz de acest gen. În noiembrie 2018, hoții au furat zeci de plăcuțe reflectorizante de pe Transalpina (DN 67 C, Novaci-Rânca), la doar o zi după ce fuseseră montate.

La acea dată, reprezentanții Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu povesteau pentru agenția de presă Mediafax că într-o zi de luni au montat 50 de plăcuțe reflectorizante, iar până marți dimineața 30 dispăruseră.

„Ochii de pisică” au dispărut pe o porţiune de drum de 150 de metri, iar într-o curbă periculoasă rămăsese o singură plăcuță reflectorizantă, potrivit Digi24.