Pizza și înghețată, lansate în spațiu

Foto: NASA
Foto: NASA

O rachetă încărcată, printre altele, cu pizza și înghețată, a fost lansată în spațiu duminică de la centrul NASA din Wallops Island, Virginia.

Unul dintre astronauții aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale a postat pe Twitter un mesaj amuzant: ”Pizza și înghețata sunt pe drum!”.

Pe lângă gustările astronauților, nava Cygnus a fost umplută până la refuz cu echipamente științifice și alte provizii. Potrivit bazei de control a NASA, operațiunea se desfășoară în parametri normali, în ciuda faptului că lansarea a fost amânată o zi din cauza unui mic avion care se deplasa în zonă.

După o urcare de nouă minute, Cygnus a fost plasată cu succes pe orbită. Ea transportă 3,3 tone de marfă pentru cei șase astronauți care locuiesc, în prezent, în Stația Spațială Internațională, scrie The Washington Post.

Potrivit planurilor NASA, Cygnus va fi ”agățată” de stație marți dimineață. După ce va rămâne atașată timp de două săptămâni, nava se va desprinde apoi cu o încărcătură de două tone de deșeuri.

Cygnus va fi prinsă cu ajutorul brațului robotic al Stației Spațiale Internaționale. Cercetătorii aflați la bord vor folosi proviziile pentru a realiza aproape 250 de studii și cercetări științifice.

Cygnus va fi prinsă cu ajutorul brațului robotic al Stației Spațiale Internaționale. Cercetătorii aflați la bord vor folosi proviziile pentru a realiza aproape 250 de studii și cercetări științifice.

Printre acestea, astronauții studiază efectul microgravității asupra rezistenței la antibiotice a patogenul bacterian E.coli.

Agenția spațială americană nu a comunicat ce fel de înghețată au primit astronauții și nici ce toppinguri au ales aceștia pentru pizza.

Stația Spațială INternațională este plasată pe orbită la o altitudine care variază între 320 și 347 de kilometri. Structura poate fi văzută cu ochiul liber de pe Pământ.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.