Piedone despre Colectiv: „Dacă în club erau copiii mei, la fel aş fi spus, că nu am greşit”

cristian popescu piedone
Foto: Captură YouTube / hotnews.ro

Ajuns în fața instanței în dosarul incendiului din Clubul Colectiv, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat luni, 25 noiembrie, că dacă în seara incendiului în club ar fi fost copiii săi ar fi spus la fel ca şi acum, că nu este el vinovat și nu a greșit cu nimic, relatează postul de televiziune Digi 24.

Cristian Popescu Piedone este acuzat de abuz în serviciu. Potrivit procurorului, Piedone şi alți trei foşti angajaţi ai Primăriei au omis să verifice autorizaţiile clubului Colectiv.

„În educaţia pe care am primit-o am învăţat să spun adevărul, să nu mint şi să recunosc unde am greşit. Am spus adevărul şi nu am ce să recunosc pentru că în situaţia de faţă nu am greşit cu nimic. Dacă în seara aceea în club erau şi copiii mei, la fel v-aş fi spus, că nu am greşit. Dacă cineva mă consideră vinovat, să îi considere şi pe cei peste 300 de primari care au semnat la fel ca mine”, a spus fostul primar al Sectorului 4, citat de Digi 24.

Procesul se judecă la Tribunalul Bucureşti, iar procurorii au cerut pentru Piedone o pedeapsă orientată spre maximum (pedeapsa maximă este de 15 ani)

Parchetul a mai cerut instanţei să aibă în vedere faptul că inculpaţii nu şi-au recunoscut vinovăţia.

64 de persoane au murit în incendiul din Clubul Colectiv, iar 186 de oameni au fost răniți în urmă cu 4 ani, în seara zilei de 30 octombrie 2015, când spuma acustică din club s-a aprins în urma utilizării focurilor de artificii.

A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și totodată cel mai grav accident din țară de după anul 1989, numărul de decese depășindu-l pe cel din accidentul aviatic de la Balotești din 1995, când au murit 60 de persoane.