Piedone a fost ridicat de procurorii DNA de pe Aeroportul Otopeni și dus la audieri

Cristian Popescu Piedone SURSA FOTO: Facebook
Cristian Popescu Piedone SURSA FOTO: Facebook

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost ridicat vineri dimineață de pe Aeroportul Otopeni și dus la audieri la DNA, într-un dosar de corupție, potrivit unor surse judiciare. Piedone se pregătea să plece din țară și să ajungă în Italia.

Pe data de 3 mai, Curtea de Apel București ar urma să se pronunțe, după mai multe amânări, în cazul procesului Colectiv, în care Piedone a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu tragedia în urma căreia 62 de oameni au murit, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață.

La ultimul termen al procesului, din 21 decembrie 2021, avocații inculpaților au solicitat achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde, apreciind că procurorii ar fi greșit când au decis trimiterea în judecată a clienților lor, dar și magistrații Tribunalului București, când au pronunțat pedepse cu executare.

Din 2020, Cristian Popescu Piedone este primarul Sectorului 5. De la alegerile locale din 2008 și până în noiembrie 2015, când și-a dat demisia, după tragedia de la Colectiv, a fost primar al Sectorului 4.