Piața Jocurilor de Noroc Online: O Prognoză Impresionantă de 213 miliarde de dolari până în 2028

Jocurile de noroc reprezintă una dintre cele mai îndrăgite forme de divertisment în rândul adulților, mai ales cu ocazia tehnologizării acestui domeniu. Tranziția în mediul digital a acestei industrii a facilitat apariția site-urilor numeroaselor cazinouri online de pe piața mondială.

Dată fiind expansiunea impresionantă, cifrele au început să indice faptul că această ramură a divertismentului nu are de gând să-și încetinească ascensiunea, ci să accelereze acest proces.

Accesul sporit, diversitatea și nivelul din ce în ce mai înalt al calității platformelor care oferă jocuri de noroc au creat un mediu propice pentru o adevărată simbioză a multor factori pe această piață. Fie că e vorba de cazinouri, platforme informative precum SlotsCalendar, sau case de pariuri, fiecare brand cu o prezență online din acest domeniu are o contribuție la satisfacția consumatorilor.

Să vedem ce a cauzat acest progres, dar și cum arată prognozele!

Ascensiunea Jocurilor de Noroc Online la Nivel Mondial

Deși povestea jocurilor de noroc este aproape sinonimă cu istoria umanității, digitalizarea acestei industrii a început odată cu apariția și dezvoltarea internetului. Anul 1994 a fost anul în care a fost lansată prima platformă digitală care oferea jocuri de noroc online, fiind urmată de o ramificație impresionantă în următoarele decenii.

Ca urmare, site-uri ce ofereau poker online au început să crească în popularitate, inclusiv pe piața americană. Cu cât internetul se extindea mai intens, cu atât mai populară devenea și multitudinea de jocuri de cazinou.

Rolul progresului tehnologic

Odată ce selecția de platforme online de jocuri de noroc se extindea, nevoia de acces cât mai ușor la aceste servicii creștea la fel de tare. Evoluția tehnologiei în direcția dispozitivelor mobile a reprezentat un avantaj imens pentru operatorii de jocuri de noroc online, oferindu-le utilizatorilor șansa de le accesa serviciile și mai ușor.

Gadget-urile bazate pe sisteme de operare Android sau iOS (ambele fiind anunțate în 2007 și lansate în 2008) au reprezentat un punct de cotitură.

Conform datelor unor platforme precum Statista, numărul utilizatorilor de smartphone din 2022 depășește cifra de 6 miliarde, oferind industriei jocurilor de noroc ocazia perfectă de a se extinde.

Ce ne indică cifrele

Ca urmare a accesului sporit la serviciile industriei de jocuri de noroc online, creșterea cifrelor de afaceri s-a mărit exponențial, prezentând un progres remarcabil. Mai mult, prognozele arată la fel de încurajator pentru această industrie, mai ales datorită inovației tehnologice care deschide noi posibilități.

Pe lângă oferta de jocuri de cazinou, catalogul acestui sector de divertisment vine și cu pariuri sportive, ele reprezentând o altă parte esențială din felul în care prognozele sunt făcute. Dată fiind popularitatea sporturilor la nivel mondial, pariurile pe seama acestor competiții cresc și ele într-un ritm alert.

Conform unui studiu amplu realizat de cei de la Grand View Research, valoarea întregii piețe de jocuri de noroc online a atins valoarea de 70,64 de milioane de dolari.

Segmentul european al pieței mondiale este cel mai extins, atingând 41% în anul 2022, fiind dominat chiar de pariurile sportive menționate mai sus. Alte surse estimează contribuția Europei la 46%, numitorul comun fiind faptul că bătrânul continent este cea mai extinsă piață la ora actuală.

Viitorul industriei jocurilor de noroc

În ceea ce privește viitorul, cifrele variază și din acest punct de vedere, deși toate indică o creștere absolut impresionantă. Pe lângă dezvoltarea tehnologiei de tip VR, contribuția cripto monedelor, dar și a reglementării centralizate a jocuri de noroc dau semne încurajatoare.

Mai mult, expansiunea industriei în piețe cu potențial imens precum cele asiatice (țări foarte populate și în curs de tehnologizare) arată că prognozele pot fi optimiste.

Același studiu al Grand View Research estimează o creștere până la 153.57 de miliarde de dolari până în 2030, în timp ce alte surse aproximează că, până în 2028, ascensiunea duce la cifre atingând 213 de miliarde de dolari.

Indiferent de acuratețea acestor cifre, concluzia pe care o putem trage este că piața jocurilor de noroc este într-o continuă creștere impresionantă!

Jocurile de Noroc pe Piața Românească

Trendul ascendent este prezent și în România, unde cazinourile digitale oferă pacanele online – un produs foarte gustat de piața autohtonă. Apariția reglementărilor sub tutela ONJN, începând cu anul 2013, au făcut ca țara noastră să aibă o contribuție impresionantă pe piața mondială și europeană.

Cifrele arată că anul 2022 a reprezentat apropierea vertiginoasă a valorii pieței românești de 1 miliard de euro ca urmare a unui mediu legislativ propice. Jocurile de noroc, totuși, trebuiesc tratare ca atare, având potențialul de a deveni un viciu pe care împătimiții îl pot evita. În consecință, nu uita să joci responsabil și să încerci pacanele gratis, în pofida celor care te pot lăsa fără bani!

Sursa foto: Adobe Stock