Petrecere la grătar în Suceava: „Au venit mascați, uăi!”

FOTO: Captură Youtube
FOTO: Captură Youtube

Polițiștii din Suceava au dat 11 amenzi în valoare de 135.000 de lei unor petrecăreți din comuna Salcea. Potrivit oamenilor legii, în a doua zi de Paște, mai multe persoane au organizat un grătar, s-au filmat și au transmis totul live pe Facebook.

Cel care a filmat glumește în repetate rânduri pe seama polițiștilor, iar în momentul în care un prieten își pune masca de protecție acesta spune că „au venit mascații” (n.r. aluzie la forțele de intervenție rapidă).

De asemenea, același personaj a glumit pe seama celor prezenți la petrecere spunându-le că vor lua fiecare amendă câte 2.000 de lei.

Potrivit publicației locale suceava-smartpress.ro, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava anunță că a reușit să-i identifice pe petrecăreți cu ajutorul imaginilor postate chiar de ei pe Facebook.

„Astfel, în urma vizualizării videoclipului transmis live la data de 20.04.2020, pe o rețea de socializare de pe contul unui bărbat din orașul Salcea, precum și din cercetările desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Salcea a reieșit faptul că în 20.04.2020, bărbatul care a postat filmulețul pe respectiva rețea a organizat un eveniment privat (fiind vorba de un grătar) la domiciliul lui din orașul Salcea, eveniment la care au participat mai multe persoane care nu locuiesc la respectiva adresă, deplasarea efectuându-se cu încălcarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare”, potrivit poliției.

Polițiștii spun că persoanele identificate aut vârste între 21 și 56 de ani și au primit amenzi pentru încălcarea interdicției de circulație impuse de ordonanțele militare.

La Suceava sunt impuse măsuri stricte de carantină. Până astăzi, 23 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 2.417 cazuri de infecții cu noul coronavirus.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.