Petre Daea lovește din nou: ”Oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”

petre daea oaia

Foto: Captură YouTube

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat vineri, la Antena 3, că ”oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, relatează news.ro.

Petre Daea a vorbit din nou despre oaie, lăudând calitățile acestui animal și rolul său în istoria României.

„Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus ministrul Agriculturii, potrivit sursei citate.

Nu este pentru prima dată când Petre Daea vorbește despre oaie. La sfârșitul lunii mai ministrul Agriculturii chiar a propus ca oaia să fie brandul de țară al României.

„Oaia este o statuie vie. Aceasta este doar o definiție. Uitați-vă în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe pășunile verzi ale țării românești. Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie”, a declarat ministrul Agriculturii la acea dată.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version