Petre Daea lovește din nou: ”Oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”

petre daea oaia
Foto: Captură YouTube

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat vineri, la Antena 3, că ”oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, relatează news.ro.

Petre Daea a vorbit din nou despre oaie, lăudând calitățile acestui animal și rolul său în istoria României.

„Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus ministrul Agriculturii, potrivit sursei citate.

Nu este pentru prima dată când Petre Daea vorbește despre oaie. La sfârșitul lunii mai ministrul Agriculturii chiar a propus ca oaia să fie brandul de țară al României.

„Oaia este o statuie vie. Aceasta este doar o definiție. Uitați-vă în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe pășunile verzi ale țării românești. Lângă oaie găsești o frunză, lângă frunză nu poți să găsești o oaie”, a declarat ministrul Agriculturii la acea dată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.