Petre Daea: „Când desfaci pănușile și ai luat ciocalăul în mână, e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești”

petre daea
Sursa: Captură YouTube

Petre Daea a explicat la postul de televiziune Antena 3 de ce număra boabele de pe știulete în vizitele sale pe teren în zonele afectate de secetă. Potrivit acestuia, aceasta este o metodă pentru a evalua producția unui anumit teren agricol.

„Un știulete, când l-a luat un agronom în mâna, el se uită la trei lucruri. În primul rând dacă e cald, și acela era fierbinte. În momentul în care desfaci pănușile și ai luat ciocalăul în mână, e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești. Nu e compromis. Asta înseamnă că stă ca în etuvă. Rădăcina nu are apă, rodul stă ca în etuvă, greutăți pentru procesele biologice. În al doilea rând, în momentul în care intri într-un lan de porumb și iei știulete în mâna, primul lucru, îi numeri rândurile de boabe, care tot timpul sunt pare.”

„Numărăm rândurile, numărăm boabele, știm masa a 1.000 de boabe cât e, știm cât dă știuletele, știu densitatea și știu exact ce produce terenul respectiv”, a completat ministrul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.