PETIŢIE pentru aer condiţionat controlat din dispecerat la RATB! În Timişoara s-a putut

aer_conditionat_ratb
Petiţie online pentru controlarea prin dispecerat a aerului condiţionat, pentru transportul în comun  din Bucureşti. Sursa foto: realitatea.net

Din 12 iulie 2012, în autobuzele din Timişoara, aerul condiţionat este pornit şi oprit de la dispecerat. Totul a fost posibil în urma plângerilor călătorilor, care au spus că unii şoferi refuză să pornească aerul condiţionat, deşi temperaturile din autobuze erau greu de suportat.

„Există un sistem de comunicare în fiecare autobuz pe care l-am adaptat să poată controla şi aerul condiţionat. Sistemul nu se porneşte în funcţie de temperatura din autobuz, ci se ia în calcul temperatura de afară. Avem o hotărâre internă prin care se stipulează că dacă afară sunt minimum 20 de grade, se porneşte aerul condiţionat”, au explicat oficialul Regiei Autonome de Transport Timişoara pentru HotNews.

Aerul condiţionat va fi controlat în dispecerat pentru 55 de autobuze Mercedes Citaro C şi 30 de autobuze articulate. Tramvaiele din Timişoara nu dispun de instalaţii de aer condiţionat, ci doar de sisteme de ventilaţie.

Având în faţă exemplul timişorean, un bucureştean a propus o petiţie online pentru controlarea din dispecerat a aerului condiţionat în autobuzele din Bucureşti.

„Probabil nu puţini dintre benificiarii mijloacelor de transport în comun au fost deseori afectaţi de modalitatea arbitrară de utilizare a instalaţiilor de climatizare de către conducătorii acestora. Nu de puţine ori am transpirat privind un şofer relaxat într-o cabină cu aerul condiţionat setat la o temperatură decentă în vreme ce decenţa aceasta nu se traduce şi în grija faţă de cei transportaţi. Dorim pe această cale a solicita atât RATB, cât şi METROREX implementara unui sistem de control prin dispecerat a instalaţiilor de aer condiţionat pe toate mijloacele de transport în comun ce beneficiază de această facilitate”, argumentează iniţiatorul petiţiei.

Petiţia pentru controlarea prin dispecerat a instalaţiilor de aer condiţionat din mijloacele de transport din Bucureşti poate fi semnată AICI.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.