Petiție bizară după ce elevii au greșit un subiect la română la BAC. Mii de oameni au semnat-o

Peste 5.700 de persoane au semnat o petiție online prin care cer ca romanul “Moromeții” de Marin Preda să fie considerat roman interbelic.

La subiectul al III-lea de la proba de Limba și Literatura Română de la examenul de Bacalaureat din acest an, elevii de la profilul real au avut de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinte „tema și viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat”.

Mulți dintre ei au ales romanul „Moromeții”, însă acesta nu este un roman interbelic, ceea ce înseamnă că elevii respectivi vor pierde toate cele 3 puncte aferente subiectului III.

Romanul „Moromeții” a apărut în două volume la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, în 1955 și în 1967.

Elevii au găsit însă soluția unei petiții:

„Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ”Morometii” la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza… si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Daca insultati in aceasta petitie , nu arata decat , ”buna crestere” pe care voi o aveti . ! Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!”.

Mii de oameni au semnat până acum petiția.

„Faza este ca primul volum este interbelic… sunt o gramada de site-uri ba chiar si manuale scrise de profesori unde scrie clar ca volumul I este interbelic”, a scris Bogdan pe site-ul petitieonline.com.

„1955 nu e deloc interbelic, e chiar foarte postbelic”, a scris un alt utilizator.

Luni, 4 iulie, s-a desfăşurat prima proba scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, proba de Limba şi literatura română.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, 96% dintre candidații înscriși s-au prezentat la examenul de Bacalaureat, adică aproximativ 119.000 de candidaţi. 70 de elevi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Test de română, pe baza cerințelor de la BAC. 6 întrebări la care ar trebui să știi răspunsul
Barem BAC Română 2016. Rezolvarea corectă a subiectelor
Elevii români sunt cei mai buni din Balcani la Matematică

 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: