Viral. Un video cu un pește cu față umană uimește internetul

pește cu față umană
Foto: Captură video Weibo

Un scurt film cu un pește care pare să aibă o față umană s-a viralizat în luna noiembrie pe rețelele de socializare.

Filmul a fost realizat de un vizitator în satul Miao din Kunming, China, relatează time.com.

Videoclipul a fost publicat pe rețeaua de socializare Weibo din China, iar apoi a fost preluat și de alte site-uri și platforme, amuzându-i, sau din contră, îngrozindu-i, pe cei care l-au văzut.

Mulți internauți s-au întrebat dacă nu cumva videoclipul este manipulat pentru ca peștele să semene cu un om, însă siteul scopes.com, specializat în identificarea știrilor false, arată că filmarea pare autentică.

 

Peștele este o specie de crap și, de fapt, ceea ce oamenii văd drept o față umană este o iluzie optică. În realitate, peștele are ochii pe lateralele corpului, iar pe cap are anumite semne care creează, întâmplător, o figură umană. Această față umană este vizibilă numai când peștele este privit de sus.

Potrivit scopes.com, în anul 2010 s-a viralizat o imagine similară cu un pește cu chip uman. La acea dată, o fotografie ce surprindea peștele și din lateral, obținută de Daily Mail, demonstra că fața umană era vizibilă doar când peștele era privit dintr-un anumit unghi.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.