Peste 300 de pacienți și angajați ai unui centru de recuperare psihică din Suceava au fost confirmați cu coronavirus

FOTO: OrnaW/Pixabay.com
FOTO: OrnaW/Pixabay.com

Peste 300 de persoane, din care 242 de pacienți și 59 de angajați, de la Centrul de Recuperarea Neuropshiatrică Sasca Mică din județul Suceava au fost confirmate cu coronavirus, potrivit jurnaliștilor de la Monitorul de Suceava, care citează reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială, insituție în subordinea căreia se află centrul.

Conform datelor furnizate de Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, numărul celor infectați cu COVID-19 la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică a crescut la 242 de beneficiari și 59 de angajați. Aceste statistici vin ca urmare a rezultatelor testelor celor peste 600 de teste făcute la Centrul Sasca Mică în weekend.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, instituție de care aparține centrul de la Sasca Mică, totul ar fi pornit de la un beneficiar care, având simptome specifice noului coronavirus, a fost trimis la Spitalul de Urgență Suceava, unde a fost diagnosticat cu COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a început testările în acest centru, astfel că până acum au fost confirmați cu noul coronavirus 242 de beneficiari și 59 de persoane care lucrează în centru, oameni care erau asimptomatici și care acum se află în izolare, într-o clădire separată, și sunt sub tratament.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.