Peste 15.000 de profesori protestează în Capitală

FOTO: Simion Hăncescu/Facebook
FOTO: Simion Hăncescu/Facebook

Greva din învățământ a continuat și astăzi. În Piața Victoriei s-au adunat mii de cadre didactice din toată țara pentru a protesta.

În jurul orei 13:00, profesorii au plecat în marș spre Cotroceni pentru a cere o discuție cu președintele Klaus Iohannis. Pe agenda publică a președintelui nu este trecută nicio întâlnire pentru astăzi.

Negocierile premierului Nicolae Ciucă cu liderii sindicatelor din educație au eșuat, marți. La ieșirea de la dicuțiile la Palatul Victoria, liderii celor trei sindicate din învățământ au anunțat că greva generală din școli, precum și protestele continuă și au cerut din nou intervenția președintelui Klaus Iohannis pentru detensionarea situației.

La mitingul profesorilor au venit și elevi, dar și părinți. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) își exprimă, într-un mesaj comun transmis marți dimineață, solidaritatea cu cadrele didactice din România și organizațiile lor sindicale și își exprimă sprijinul față de revendicările acestora.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.